Så här tvättar du ditt unika hår!

Så här tvättar du ditt unika hår

kategori:

Guider

Du tycker att du är noggrann men får ändå tvätta håret varannan dag eller göra en akutlösning med torrschampoo redan dag 2? Men visste du att det faktiskt kan vara helt normalt? Liksom huden på kroppen och i ansiktet kan du ha anpassade produkter för fet, normal eller torr hudtyp. Detsamma gäller även för hårbotten och din hårtyp.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
För hur länge ditt hår håller sig fräscht är faktiskt olika beroende på hårbotten och hårtyp. Generellt kan man säga att personer med finare hårstrån oftast behöver tvättas varannan- till var tredje dag, normalt hår två gånger i veckan, tjockare hår en gång i veckan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Här följer några tips på hur du håller ditt hår fräscht längre;

Börja alltid med att blöta hela håret (duuuh), men något som många missar är att inte använda för varmt vatten när du tvättar håret. Värme gör att hårstrået expanderar, öppnar upp sig och är då känsligare för eventuell skada.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oftast är ju längderna inte speciellt smutsiga, utan det är området närmast hårbotten som är problemet. Börja med att lägga schampoo i handflatorna och löddra upp, sätt sedan händerna runt skalpen och massera in i hårbotten (med betoning på massera och inte skrubba in). Gör detta alltid minst två gånger så skapar du de bästa förutsättningarna för att håret håller sig fräschare längre. Har du en torr hårbotten så rekommenderar vi att använda ett återfuktande schampoo, och alltid ett med så lite sulfater som möjligt. Sulfater kan nämligen ge irritation i håret, det torkar ut både hårbotten och hårstråt och kan försvaga hårsäckarna, samtidigt som de behövs för att rengöra håret på djupet – så det gäller att hitta ett schampo med en bra balans för just ditt hår och hårbotten. Vi älskar Hårologis produkter tex och kan rekommendera dem varmt!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Efter att du masserat in schampot ordentligt i hårbotten räcker det med att dra ut resterande produkt i längderna. Skölj noggrant ur, och återigen med lagom varmt vatten. Använd inte hett vatten. Avrunda med balsam och inpackning i längderna, håll dig borta från hårbotten.

Tips från frisören; avsluta med en grundlig sköljning med svalare vatten för att stänga hårstrået. Då hjälper du håret att vara bättre motståndskraftig när du tex borstar igenom håret efter handdukstorkningen.

Har du vägarna förbi salongen i Varberg hjälper vi dig gärna att hitta just DINA produkter på plats!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

skicka

och håll koll på trender

join the club.

tack!!