GUIDE; så får du får de perfekta lockarna!

kategori:

Guider

Hur lockar du ditt hår?

Texturerade hår skiljer sig från person till person, det är som ett fingeravtryck. Därför är alla lock-tekniker individuella! Det viktiga med ditt hår är alla småsteg som du gör;
1. Hur du sover
2. Hur du borstar, med vad du borstar håret med
3. Hur du tvättar
4. Hur du torkar håret
5. Hur du applicerar produkt

Nedan följer en grundläggande steg-för-steg text hur du kan gå tillväga och förbättra din rutin!

1. Hur sover du?
Många typer av tyg utav bomull skapar friktion mot håret, alltså skapar mer friss och tovor. Testa att antingen byta örngottet till siden, alternativt köp en siden mössa att skydda håret under natten med. Att sova med blött hår skapar också instängd hårbotten som då leder till torr hårbotten, oftare tvättar samt att kvaliten förändras.
2. När du ska in i duschen, borsta igenom håret med en skonsam borste innan du går in, för att redan nu undvika eventuella tovor.
3. Tvätta med ditt favoritschampoo, jag rekommenderar hårologi scalp & curl schampoo med fuktbalsam. Schampot ska ENDAST in i hårbotten, där du masserar med fingrarna noga i hela botten, sedan sköljer du ut och lägger i balsam i hela längderna och sedan masserar in lite i botten. Använd dig sedan av en wetbrush och kamma igenom håret så att balsamet når alla hårstrån. Allt för att undvika friss.
4. När du väl ska torka håret, samma sak där, de flesta bomullstyg skapar friktion i håret. Så använd dig antingen av en microfiber handduk eller en T-shirt och krama försiktigt håret sida från sida för att få ut lite vatten.
5. NU ska produkterna i! Håret ska vara rätt så blött fortfarande, det du ska göra är att ta en återfuktande kräm ( colorprotector Hårologi) och klappa in den med dina händer i hela håret. Sedan går du in med gel (hair gel hårologi) jag brukar dela upp håret men går bra vilket som, men här är de viktigt att du får gelen i hela håret från botten till toppen. Klappa in den i håret och dra sedan fingrarna igenom.

Nu ska du borsta igenom håret, UT från botten, inte ner. Tänk att du borstar i väderstreck. Vrid borsten försiktigt samtidigt som du drar ut håret och krama sedan upp lockarna hårt. Nu vänder du huvudet åt alla sidor och kramar rejält, det ska fortfarande vara blött. Vänd huvudet upp och ner, krama med en pulserande känsla tills du känner att du fått mönstret som du vill ha. Låt självtorka, eller föna med tratt, som jag rekommenderar. Börja med att föna lite på ytan utan att röra håret, sedan går du in i botten och fönar först och jobbar dig ner till längderna. Vrid på huvudet så du kommer åt överallt. Rör inte håret för mycket med händerna, ju mer du rör med händerna, desto frissigare blir det. När håret väl är torrt, känns det kanske lite krispigt? Vänd huvudet upp och ner, skaka lite i botten, krama håret i torrt och wops!

För mer volym, använd något texturspray i botten, för mindre volym ta en olja och klappa in i längderna. Färdig!

/My

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

skicka

och håll koll på trender

join the club.

tack!!