Behåll din svala blonda färg

kategori:

Guider

Blondiner, vi hör er! Att underhålla en bombshell-blond-färg är som att ha en hel farm när det kommer till skötsel, fast mycket mer fabulöst. Blekning kan göra ditt hår poröst och benäget för diva-liknande beteende – hej där, torrt och frizzigt drama! Och låt oss inte ens tänka på de oväntade färgnyanser ditt hår kanske bestämmer sig för att visa upp, som, åh jag vet inte, Hulk-grönt eller kanariegult. Oh no…!

Vi är här för att dela med oss av knepen för att hålla ditt blonda hår i toppform utan onödigt tjatter. För vem behöver hår som inte ser FAB ut? Inte du, babe!

“Kan jag bleka det hemma?” undrar du nu. Låt oss skippa det panikläget, på riktigt! Vi förstår om man vill köra sitt egna race och göra som man själv vill, men vi pratar om potentiella katastrofer här. Om de som tar del av den här artikeln visste vad vi har bevittnat stundtals, skulle de aldrig, och jag menar verkligen NÅGONSIN, försöka bleka håret själva. Vi har haft hår som liknar en skog efter stormen på salongen, avbrutet och förstört av blekningen, och hårbotten ser ut som den har varit i strid med kemikalierna och förlorat. Vi snackar riskfylld spelplan här, hörrni!

Hur lång tid det tar och hur många behandlingar som krävs för att nå slutdestinationen på just DIN blonda resa kan vara en gåta innan den första blekningen – allt beror såklart vilket utgångsläge du har från början och hur ditt hår svarar på behandlingen.

Varje hår har sin egna unika karaktär och resultatet varierar därför bland annat av de underliggande pigmenten i ditt hår. Blekning “skrapar” bort pigment, och om du har mörka underliggande pigment kan håret dra åt det röda/gula/orangea hållet. En person med mörkt hår är ofta mer utmanande att bleka än någon med ljusare hår, just på grund av de underliggande pigmenten. Så resultatet beror alltså på utgångsläge samt kvalitén på ditt hår. Allt som oftast räcker det heller inte enbart med en blekning, utan vi kan komma att behöva behandla det med en avslutande toning för att nå ett nöjt resultat.

Så fort håret har genomgått någon form av behandling, som blekning eller färgning, blir det mer sårbart och behöver extra omtanke. Eftersom blekning sliter på håret, torkar ut det och gör det mer mottagligt för skador är det viktigt att ge det lite extra kärlek – så när du väl blivit blond kommer här några råd på vägen;

  • Schampo & balsam; använt produkter som är anpassat efter din hårtyp och hårbotten.
  • Inpackning; återfukta återfukta! Precis som din hud i den torra vintern behöver håret fukt. Vill du hjälpa håret att behålla den svala tonen finns det färgade inpackningar som kan hjälpa dig att hålla färgen fab tills ditt nästa besök hos oss. Vi har massor av underbara produkter i salongen, så vi hjälper dig gärna!
  • Hårolja; se till att hålla längderna återfuktade i ditt blekta hår för att minimera frissighet. Men vi vill passa på att höja ett varningens finger; håll dig borta från arganolja då detta kan ge en gul ton till ditt hår och vill du ha en sval blond jobbar du emot ditt önskade resultat. Satsa istället på silikondroppar för att hålla håret mjukt och följsamt.
  • Värmeskydd; investera i ett bra värmeskydd för att minimera risken för ytterligare skador på ett redan nerbrutet hår.

Vi önskar dig all lycka till och välkommen in till salongen om vi kan hjälpa dig, eller boka en tid direkt via vårt bokningsystem här: Boka en tid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

skicka

och håll koll på trender

join the club.

tack!!